Uncategorized

Prosty przepis na pyszne ciastka bezglutenowe

Składniki na 6 dużych ciastek:

  • 200g masy marcepanowej
  • 100g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 100g cukru pudru
  • 1 białko jajka

Te składniki łączymy ze sobą w misce, tworząc ciasto. Formujemy półksiężyce i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekarnik nastawiamy na 175 stopni C.

Następnie potrzebujemy:

  • 1 białko
  • 100g płatków migdałowych
  • 60-100g czekolady deserowej lub polewy czekoladowej

Białkiem pokrywamy powierzchnię ciastek, posypujemy je płatkami migdałowymi i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Po wystudzeniu polewamy płynną czekoladą i ponownie schładzamy.

 

Smacznego!

 

 

 

Przepis wzięłam ze strony chefkoch.de

 

Social media:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *